MenüKeresés
Dayka Apartment Garden Prémium lakások a belváros szívében
 • 6
 • 5,5
 • 4
 • 5
 • 3,5
 • 2
 • 1
 • ELÉRHETŐ A LAKÁSVÁLASZTÓ

Műszaki leírás

Alapozás

Az épület alapozása a talajmechanikai és talajfizikai szakvéleményre alapozott, statikus tervező által tervezett statikai kiviteli tervnek megfelelően készül, amely a teherhordó talajszintig nyúlik le. A felhasználásra kerülő beton és betonacél a statikai tervekben rögzített minőségben kerül beépítésre.

Szerkezet/Falazat

Az építmény alapozásához tömb és cölöpalapokra fektetett vasbeton lemezalapot használunk, a szükséges helyeken gerendás megerősítéssel, illetve pontalap kiegészítésekkel. A teherhordó rendszer pillérvázas, 30x30 cm keresztmetszetű vasbeton pillérekkel készül. A külső főfalak Porotherm 38as falazó blokkból 8 cm rátett hőszigeteléssel a belső lakás elválasztó és merevítő falak, Porotherm 30 K falazóblokkból épülnek 20 cm vastagságú hőszigeteléssel. A támfalak és a födém Monolit vasbetonból készülnek, terméskő burkolattal.

A zárófödém 20 cm, a falak 8 cm vastag hőszigetelést kapnak.

Nem teherhordó térelválasztók 10 cm vastag (40x20x10 cm) válaszfal-téglából készülnek.

Tetőszerkezet, zárófödém

A zárófödém 20 cm vastag hőszigetelést kapnak.

Külső nyílászárók

A beépítésre kerülő nyílászárók szabványméretű, műanyag-tokszerkezetű, 5 kamrás 3 rétegű hőszigetelt üveg.

Bejárati ajtó3 pontos biztonsági zárral, a magyar biztonságtechnikai szabványnak megfelelően készülnek, számozással ellátva.

Redőny (fehér)

Belső nyílászárók

A lakásokban a belső ajtók, faszerkezetű ajtólappal, furnérozott felülettel, küszöbmentes kivitelben, alaprajz szerinti méretben és kialakításban kerül beépítésre.3 féle szín választható. Üvegbetét külön megegyezés tárgyát képezi.

Homlokzatképzés

A tervekben meghatározott színű nemesvakolat felületek.

Homlokzatképzés :

1. Lábazatok, támfalak: szürke bükki termés mészkő

2. Homlokzati nemesvakolat törtfehér színben

3. Burkolt homlokzati felületek: mattra csiszolt mészkőlap

4. Fémburkolatok: fémlemez grafitszínben

5. Műanyag nyílászárók fehér színbe (a szín változhat)

6. Bádogos szerkezetek: grafit színben

7. Műkő fedlapok homokszínben

8. Üveg mellvéd

9. Homlokzati faelemek szürke lazúrozással

 10. Tetőfedés: Korcolt fémlemezfedés grafit színben

Szigetelés (Víz)

A megfelelő védelem érdekében a padló és fal talajnedvesség ellen műanyag lemezzel lesz szigetelve. A csapadékvíz a tetőről, a teraszokról és a térburkolatokról a társasházon belül lesz elvezetve és a telken kerül levezetésre.

Szigetelés (Hő és hang)

A lakások „AA++” energetikai minőségben készülnek:

 • zárófödémen: 20 cmAustrotherm
 • külső homlokzat: 8 cmAustrotherm
 • lábazati falon: 10 cmAustrotherm
 • földszinti padlóban: 10 cm  Austrotherm
 • garázsnál: Mennyezet szigetelés készül 5 cm kivitelben Austrotherm
 • emeletközi padlóban: 7 cm Austrotherm

szigetelések kialakításával.

A zárófödém 20 cm, a falak 8 cm vastag hőszigetelést kapnak.

A beépített szaniterek (mosdó, WC-k) szerelőkeretes szerkezetre kerülnek fel, így a csőhálózat zajhatása nem lép be a szomszédos szobákba (nincsenek válaszfalakba vésett csövek). A szennyvíz hálózat vastagfalú, hangcsillapított Rehau csőhálózattal szerelt, mely szintén az alacsony akusztikai értékek megtartásában fontos. A csőhálózat a lehető legrövidebb úton kilép a lakásból és az épületen kívül kerül elvezetésre.

 

Burkolatok

Az épületben hidegburkolatként import olasz (Armonie márkájú) kerámia kerül kialakításra, amely a vizes helyiségekben, padlón csúszásmentes kialakítású. Melegburkolatként az alaprajzon jelölt helyiségekben, Dekorpadló burkolatok készülnek. A teraszok, erkélyek burkolata kültéri, fagyálló, csúszásmentes kerámia vagy gresslap lesz.

Hideg és melegburkolatok: A megadott listából választhatók, egyes termékek egyedi megegyezés tárgyát képezik.

A burkolatok milyensége (hideg vagy meleg) az alaprajzon láthatóak.

A fürdőszobákban és a wc-ben a fali csempék ajtó magasságigkerülnek fel a falra.

A burkolatoktermészetesen tartalmazza a hozzá tartozó segédanyagokat. A burkolatok ízlés szerint választhatók a megadott alap választékból.

 

Belső felületképzés:

A vakolt falakgletteléssel, fehér diszperziós festéssel készülnek, kivéve a burkolt helyeken. Színes festés csak felárral kérhető.

Fürdőszoba/ WC felszereltsége:

 • 1 db kád fehér színben HOTLINE NEW 175x70 cm akril, 60-as lefolyóval (Ideal Standard)
 • 1 db LOGIS Egykaros Fali kádtöltő csaptelep,krómozott kivitelben. 1 dbLOGIS Egykaros fali zuhany csaptelep, króm (Hansgrohe)
 • 1 db mosdó (szekrény és szifontartó nélkül)O.novo Mosdó 65x51 cm Fehér alpin (Villeroy&Boch)
 • 1 db mosdó csaptelepLOGIS Mosdó csaptelep 70 automata lefolyó-garnitúrával, króm (Hansgrohe) krómozott kivitelben
 • 1 db automata mosógép csatlakozás (hidegvíz vételre, csatornára)
 • 1 db WC, O.novoKombipack WC Fehér alpin (Villeroy&Boch) rejtett tartállyal, kézmosóval, 1 db mosdó csaptelep egykaros krómozott kivitelben

Konyhában mosogatógép számára kombinált sarokszelep

 

Víz / csatorna

 

Minden lakás önálló vízmérővel rendelkezik. A szennyvíz a városi csatornarendszeren keresztül kerül elvezetésre.

Fűtés: Uponor mennyezethűtő és padlófűtő rendszer, Vaillantmulti MATIC 700/4 központi termosztátos vezérléssel (a Vaillant hőszivattyúhoz adott típus) VaillantaroTHERM VWL 155/2 A

Hőszivattyús rendszer (fűtés, hűtés, használati meleg víz készítés).

A hőszivattyú kültéri egysége a mélygarázsban helyezkedik el

Ivóvíz rendszer: Uponor rendszerelemekkel.

Az ivóvíz hálózat krómozott sarokszelepekkel és csapokkal bezárólag készül el. (részletek a “lakás felszereltsége” pontban).

Szellőzés: Fürdőszoba elszívás központi kürtővel, intelligens, jelenlétet érzékelő, jelenlétre induló ventilátorokkal.

Elektromos hálózat: Villanyvezetékek csillagpontos megoldással háromszoros szigeteléssel ellátott MBCU rézkábelekkel, fő helyiségenként 16A biztosítékkal.

Elektromos kiállások: helyiségenként 1 db lámpakapcsoló, 1 db lámpakiállás, 3 db konnektor (nappaliban + 3 db). A nappaliban és a szobákban 1-1db TV csatlakozó.

1 db kültéri lámpa és 1 db kültéri konnektor kialakítása.

A villamos szerelvények: Legrand Niole fehér KábelTV fogadására

 

Fűtés, hűtés, HMV

Minden lakásban korszerű padlófűtés és mennyezet hűtési rendszert valósítunk meg, melyet egyedi hőmennyiségmérővel mérünk. Lakásonként két termosztát (légkezelésre, és fűtés-hűtésre egy-egy) kerül beszerelésre. Opcionálisan (külön kérésre) lehetőség van a helyiségenkénti hőmérséklet beállításra, szabályozásra. Az épületben központi páratartalom figyelés és szabályozás valósul meg. A rendszerek lakásonként szabályozható, de a hőtermelés központilag valósul meg a gépészeti helyiségben. Itt levegő-víz hőszivattyúk kerülnek elhelyezésre, amelyek a kedvezményes, ÉMÁSZ által biztosított geotarifa által biztosítanak a földgáztüzelésnél olcsóbb alternatívát. Az épület energetikai besorolása: AA++

A hideg és melegvíz hálózat lakásonkénti mérést kap. A beépített szaniterek (mosdó, WC-k) szerelőkeretes szerkezetre kerülnek fel, így a csőhálózat zajhatása nem lép be a szomszédos szobákba (nincsenek válaszfalakba vésett csövek). A szennyvíz ejtő hálózat vastagfalú, hangcsillapított Uponor csőhálózattal szerelt, mely szintén az alacsony akusztikai értékek megtartásában fontos. A melegvíz hálózat cirkulációs hálózattal van ellátva, így a melegvíz a lakások előtt kering, így biztosítva a maximális komfortot.

 

Szellőzés

A konyhai páraelszívó kivezetése egyedi megoldást kap, minden lakásból egyedi kürtőn távozik a levegő. Így elkerülhetjük a nem kívánatos - szomszéd által okozott – szaghatásokat.

 

Garázs

Terepszint alatti teremgarázs kerül kialakításra. Műgyanta padló burkolattal.

Tárolók

Az épületben önálló alsószint tárolók kerülnek kialakításra.

 

Egyéb feltételek:

 • Az engedélyezési tervdokumentációban feltüntetett helyiség méretek, falvastagságok úgynevezett nyers méretek, amelyek nem foglalják magukba a vakolat ill. a falburkolatok vastagságát.
 • A konyhai berendezésekhez víz és elektromos csatlakozás kerül kiépítésre (vízcsatlakozás a mosogató részére, elektromos és elszívó csatlakozás a páraelszívó részére, elektromos csatlakozás a tűzhely részére)
 • Konyhagépek és egyéb belsőépítészeti termékek, beépített bútorok, szekrények és más szerkezetek nem képezik jelen műszaki tartalom részét.
 • Kábel TV csomag, vezetékes telefon és internet szolgáltatás megrendelése nem képezi jelen műszaki tartalom részét, ezek megrendelése a tulajdonos feladata.(TV, internet csatlakozási lehetőség minden nappaliban és hálószobában 1 db)
 • Lámpatestek, csillárok beszerzését és felszerelését jelen műszaki tartalom nem tartalmazza (kivéve WC, fürdőszoba, közlekedő)
 • A bejárati kapu elektromos zárral működik, a lakások kaputelefonnal vannak ellátva
 • Vevőnek nincs lehetősége a lakást szerkezetkészen átvenni, illetve saját beszerzésű anyagokat, illetve termékeket a kivitelezés során beépíttetni. A Vevő az eladó által megjelölt időpontig, az eladó által megadott mintakollekcióból vagy katalógusból választhat és rendelhet (hideg-, melegburkolatok, szaniter áruk, dugaljak, kapcsolók) A Vevő csak az eladó által kijelölt szállító termékeiből választhat. Más forrásból való anyagbeszerzés nem lehetséges.